Marina Park
Marina Park

A TÖRTÉNELEM, MELYET NEM FELEDÜNK

Marina Park
Marina Park História

A Szlovák Hajógyár cég Dél-Szlovákiában, a történelmi Komárom városában van. A hajógyárat 1898-ban az osztrák–magyar MFTR társaság alapította, amely kihasználta Komárom kiváló fekvését a Duna mellett, valamint a rohamosan fejlődő nagyvárosok, Bécs, Budapest és Pozsony közelségét.

A komáromi Szlovák Hajógyár több mint 100 éves története alatt több mint 1800 különböző típusú hajót gyártott. Alapításától 1918-ig hajókat javítottak és fa-, később acélcsónakokat gyártottak. Az önálló Csehszlovákia megalakulása után szemmel láthatóan fejlődtek a vállalkozások, fejlődött a komáromi hajógyár felszerelése és áruválasztéka. A termelést úgy módosították, hogy nemcsak hajókat gyártottak, hanem acélból hídkonstrukciókat, darukat és kazánokat.

1923-ban a hajógyárat a Škoda Plzeň vette bérbe, akkor hatalmas fejlődésnek indult a hajógyártás.A berendezéseket felújították és korszerűsítették, mechanikus hajóliftet építettek be és az egész udvart villamosították. A 30-as években a Škoda haladó gyártási módszerekkel rukkolt elő, bevezette az elektromos ívhegesztést, amely a nittelést váltotta fel. Abban az időben Komáromban vontatóhajókat, motoros személyhajókat, tehercsónakokat gyártottak a hazai ügyfeleknek, de Románia, Bulgária, Magyarország, Franciaország, Törökország, Anglia és Kína közlekedési társaságainak is.

Marina Park Ponuka priestorov

A hajógyár fejlődését a II. világháború törte meg. A hajógyártást hadi célok miatt leállították, csak a megrongált hajókat javították. Mivel a háború után fejlődésnek indult a vízi közlekedés, korszerűsíteni kellett a hajógyárat. A hajógyár 1950-ben önállósult, levált a Škoda üzemről, így jött létre a Szlovák Hajógyár Állami Vállalat.

A Szlovák Hajógyár abban az időben új gyártóhelyekkel bővült. A közel 37 hektáros területen új, fedett szerelőműhelyeket építettek, az építési területet 50 tonnás darukkal szerelték fel. Új hajóliftet is üzembe helyeztek, amelylyel a 3400 tonnás hajókat is vízre tudták engedni. Az új berendezéseket fokozatosan korszerűsítették és automatizálták, úgy, hogy 140 méter hosszú és 18,5 méter széles hajókat is tudjanak gyártani.

Marina Park Ponuka priestorov

Ahogy nőtt a termelés volumene, nőtt azoknak a hajóknak a száma, amelyek gyártása műszakilag sokkal igényesebb volt. Ezért 1958-ban létrehozták a hajógyárban a belső konstrukciós részleget. A részlegen abban az időben a legkorszerűbb számítógépes technikát alkalmazták. A világháború utáni új berendezések gyártása révén a Szlovák Hajógyár gyártási programjával a folyami hajók legnagyobb gyártója lett Közép-Európában, a folyami hajók tömeges gyártásával foglalkozott, melyeket Kelet-Európába és az orosz hajózási társaságoknak exportált. Elsősorban teherszállító csónakokat, vontatóhajókat, cirkálókat, szállodahajókat, víz alatti kotrógépeket és különböző fajtájú teherhajókat gyártottak.

A kilencvenes évek újabb fontos állomást jelentett a társaság fejlődésében. Az 1993-as privatizáció után a hajógyár tengeri teherjáró hajók új nemzedékének gyártásába kezdett. Fő ügyfeleik ebben az időszakban a nyugat-európai hajózási társaságok voltak, elsősorban Észak-Németországból. A termelési program alapját a 80–100 méter hosszú, 4200 DWT-s teherhajók képezték. Ezek a hajók tengeri és folyami közlekedésre is alkalmasak voltak, tömeges teherszállításra és konténerek szállítására gyártották őket.

Az évszázad első 10 évében a komáromi hajógyár csaknem 70 ilyen hajót gyártott. A 2008–2012-es gazdasági válság következtében az egész világon leáldozott a hajógyártásnak. 2012 után a komáromi hajógyárban már csak kisebb terveket valósítottak meg, úszó darukat, toló vontatóhajókat vagy úszó erőműveket gyártottak.

Marina Park
Marina Park